Om informasjonskapsler

På dette nettstedet bruker vi informasjonskapsler. Informasjonskapsler samler inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet, f.eks. antall sidevisninger, hvor besøkende kommer fra og antall besøk. Formålet er å forbedre nettstedet og skape en god brukeropplevelse. Hvis du ikke vil godta informasjonskapsler, blir ingen opplysninger samlet inn. Disse innstillingene gjøres i nettleseren.

Ifølge lov om elektronisk kommunikasjon skal alle som besøker et nettsted få informasjon om hvorvidt nettstedet inneholder informasjonskapsler, hva disse informasjonskapslene brukes til og hvordan informasjonskapsler kan unngås. En informasjonskapsel er en tekstfil som nettstedet du besøker lagrer på datamaskinen din. Informasjonskapsler brukes vanligvis for å forbedre nettstedet for deg som besøker, og det finnes to forskjellige typer.

Den ene typen lagrer en fil som ligger igjen på besøkerens datamaskin. Filen brukes for eksempel for at du lettere skal kunne bruke nettstedet etter dine ønsker og interesser.

Den andre typen kalles øktkapsel. Mens en besøkende er inne på en nettside, lagres den midlertidig i minnet på den besøkendes datamaskin. Øktkapsler forsvinner når du lukker nettleseren. Ingen personopplysninger lagres om deg, som f.eks. e-postadresse og navn.

På vårt nettsted brukes begge typer. Når du besøker nettstedet, sendes en øktkapsel mellom din datamaskin og vår nettserver for blant annet å forenkle navigeringen. Kapselen forsvinner når du har avsluttet besøket.

Generell informasjon om informasjonskapsler og loven om elektronisk kommunikasjon finnes på nettvett.no