SV | NO | DK            Logg inn | Telefon: 33 03 57 70


Vårt ansvar

Vi på Unident synes det er vårt ansvar  som enkeltmennesker og firma og kunne utgjøre en forskjell dersom vi har mulighet til det. Gjennom å støtte Operasjon Smile, som er vår venne organisasjon, håper vi å kunne bidra til å gjøre en forskjell. I allefall for en liten del av alle de som behøver det.

Operasjon Smiles frivillige medisinske personell stiller opp med sin tid, kompentanse og engasjement for å forandre livet til tusenvis av barn verden rundt.  Deres visjon er at ingen barn skal krenkes eller oppleve krenkelser grunnet en behandlingsbar ansiktsdeformering. Denne visjonen støtter også vi i Unident.

 

Slik beskriver Operasjon Smile hvorfor det er behov for dem og hva de utretter:

Hvert tredje minutt fødes ett barn med leppe- kjeve- eller spaltet gom ett sted i verden. I mange land tvinges disse barna å leve ett veldig hardt liv. De risikerer å bli mobbet, samt bli utsatt for fordommer og trakassering. Dette fører ofte til isolering og ensomhet. Mange av dem går aldri mer på skolen. 

Operasjon Smile er en internasjonal hjelpeorganisasjon som ble etablert i USA i 1982. Organisasjonen har mer enn 5000 frivillige medisinsker medarbeidere fra 80 ulike land hvorav ca. 200 stk fra Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Man arbeider langsiktig for å bygge opp kompetansen og resursene i programlandene gjennom å bygge og drive permanente klinikker som foruten operasjoner også kan tilby f.eks tannpleie, ernæringsstøtte og mulighet til å treffe en logoped.

  

 

Malou og Julia på oppdrag på Madagaskar

Malou von Sivers, ambassadør for Operasjon Smile, reiste til Madagaskar i 2016 for å følge organisasjonens arbeide på feltet. Her er hun sammen med Clara, som håper på en operasjon og datteren Julia, selv født med åpen gom. Foto: Zute Lightfoot

TV journalisten Malou von Sivers ble i 2016 Operasjon Smile sin første ambassadør i Sverige. Malous egen daler Julia ble født med åpen gom og hun kjenner derfor ett dypt personlig engasjement denne medisinske hjelpeorganisasjonen.

Hun reiste derfor til Madagaskar for med egne øyne oppleve det viktige arbeidet organisasjonen utfører.

-Min reise til Madagaskar ble ett minne for livet, forteller Malou, som under resten møtte mange barn ,ed LKG.

En av disse var ni år gamle Clara,som ble født med dobbeltsidig leppespalte og gom spalte. Det ble ett sterkt møte og umiddelbar kjærlighet mellom Clara og Julia.

 

Nazifas smil

Nazifas opplevde sin første leveår i mørket. Hennes foreldre ville beskytte henne mot omgivelsenes fordommer og barn som kastet stein på henne. Hun ble født med leppespalte noe som vanskjøtte hennes ansikte. Men når hjelpeorganisasjonen Smile kom til Etiopia fikk hun en sjanse til operasjon og ett nytt liv..

Se filmen om Nazifa her >

 

Petra om sitt sterke møte med Joyce

Hør hva den frivillige plastikk kirurgen Petra Peterson forteller om sitt sterke møte med Joyce og hvorfor det er behov for Operasjon Smile.

< Se filmen her

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand